domingo, 17 de diciembre de 2017

EL OTRO LADO DEL SILENCIO (Bernie Gunther 11) de Philip Kerr - Es creuen els camins de Gunther i W. S. Maugham - Valoració 8,5/10

Título originalThe Other Side of Silence
TraductorEduardo Iriarte Goñi
Páginas352
IdiomaEspañol
Publicación2016 (2017)
EditorialRBA Libros

Massa ressenyes pendents. Si ho vaig deixant, al final oblidaré alguna.
He acabat "El otro lado del silencio", el que fa 11 de la sèrie Bernie Gunther de Philip Kerr. Molt bo, gairebé un 9. Una trama d'espionatge al voltant de William Somerset Maugham, Kim Philby i els "cinc de Cambridge", espies de la Unió Soviètica infiltrats en els més alts nivells dels serveis d'intel·ligència anglesos. Fets reals que també va tractar Charles Cumming en "El sexto hombre" (no em va agradar tant com la de Kerr) i els clàssics Graham Greene i John Le Carre en un parell de novel·les cadascun.

1956, Bernie Gunther treballa de conserge en un hotel de la Riviera Francesa. W. S. Maugham, que viu en un una vila propera, és víctima d'un xantatge i li encarrega la investigació a Gunther. Al principi sembla tractar-se d'una extorsió per l'homosexualitat de Maugham, però la cosa va molt més enllà i esdevé una ambiciosa operació de contraespionatge dirigida pels serveis d'intel·ligència de la República Democràtica Alemanya. Si no saps de què va el embolic de "els cinc de Cambridge" en alguns moments et pot resultar confusa, però és una gran novel·la, amb bons moments estel·lars com el gran interrogatori a què és sotmès Bernie per la CIA.

Kerr demostra un gran coneixement de l’època i escriu amb un llenguatge fluid, descarat i saborós, amarat d'ironia i humor.
¿Has leido el libro o te gustaria leerlo?. Haz tu comentario. Has llegit el llibre o t'agradaria llegir-lo ?. Fes el teu comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario