jueves, 27 de abril de 2017

BARCELONA CAU de Valentí Puig - Visió dantesca de la Barcelona del 39 - Valoració 8,5 sobre 10

Páginas 224
Idioma Catalán
Publicación 2012
Editorial Proa
Barcelona, ​​finals del 39, a punt de ser presa per l'exèrcit franquista, viu en un clima dantesc on l'única cosa important és sobreviure i satisfer els instints més baixos. L'anarquia, el caos, la rapinya i la traïció s'han apoderat de la ciutat sota la llei del campi qui pugui. Delacions, traïcions, execucions, robatoris, tripijoc en el mercat negre, sexe salvatge, expressat amb olors i suors, que es compra i es ven per insignificances; s'assassina per un ploma estilogràfica ... Hi ha una escena de sexe extrem amb un poni ...

En aquest entorn, Víctor, agent doble dels serveis d'intel·ligència republicans i quintacolumnista, coneix i s'enamora de Paulina; aquesta li demana que trobi i alliberi al seu germà, detingut en una txeca. La novel·la compte les correries, els saquejos i les trobades de Víctor amb altres personatges, camaleònics i oportunistes tots, d'igual o pitjor mena que el mateix Víctor.
L'estil és concís, sintètic, la frase i el vocable treballats, el ritme trepidant i el llenguatge elaborat. La mirada selectiva: la gent noble i honrada (que n’hi hauria), a Puig no li interessen. Molt bon escriptor amb molt mal concepte del gènere humà.
 ¿Has leido el libro o te gustaria leerlo?. Haz tu comentario. Has llegit el llibre o t'agradaria llegir-lo ?. Fes el teu comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario